Mevsiminde;
Mandalina suyuyla pişen zeytinyağlı pırasa ve yemeğin dibinde kalan sosuyla lezzetlenen karabuğdayı tek tabakta birbiriyle gayet uyumlu sağlıklı ve leziz hafif bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Sunumda kullandığım mikro yeşillikler, mor havuç tohumlarıyla yetiştirdiklerimden…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
700 gr pırasa, ince olanlardan
1 orta boy havuç
1/2 bardak zeytinyağı
5 – 6 adet mandalina
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak karabuğday
Yeteri kadar kaynar su, ayrıntı tarif içinde
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı file badem, kavrulmuş
Yapılışı:
*Pırasaları ayıklayıp bol suda yıkayarak 10 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyarak pırasaların boyutunda olacak gibi doğrayın (fotoğraftaki gibi). Mandalinaların suyunu sıkın (200 ml, 1 bardak olacak gibi).
*Pırasa ve havuçları geniş bir tencereye yerleştirin, zeytinyağını ekleyip orta ateşte 3 – 4 dakika soteleyin. Mandalina suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin (pırasalar ince olduğundan bu süre yeterli oluyor). Pişen pırasa ve havuçları kevgir yardımıyla bir tabağa geçirin (yemeğin dibinde kalan sosunu karabuğdayı ıslatmak için kullanıyoruz).
*Karabuğdayları cam bir kaba alın. Üzerine yemeğin suyundan ve sıcak su ekleyin (yemeğin suyu ve kaynar su toplamda 1,5 bardak olmalı). Üzerini streç film ile kaplayıp suyunu çekene kadar oda ısısında bekletin (1,5 – 2 saatte suyunu tamamen çekiyor), gerekirse damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın.
*Tabağa pırasa ve havuçları yerleştirip üzerlerine file bademleri serpin, yanında karabuğday ve dilediğiniz mikro yeşilliklerle servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın