Tarif defterimden;
Portakal aromasının çok yakıştığı havuçlu, arpacık soğanlı, bezelyeli ve patatesli enginarı mevsimindeyken deneyin derim…
Bu arada bloğumda enginarın çeşitli yemeklerini içeren epey tarifim olduğunu belirmeliyim. Enginarlı diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: Basınçlı tencerede 5 dakika, normal tencerede 30 dakika
Malzemeler:
15 – 20 adet arpacık soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı, 100 ml
1 büyük veya 3 küçük havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet küçük taze patates
4 adet çanak enginar
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 portakal suyu
1 limon suyu
1/4 su bardağı sıcak su
Üzerine;
7 – 8 dal dereotu
Yapılışı:
*Arpacık soğanların kabuklarını soyun, havuç ve patatesin de kabuklarını soyarak minik küpler halinde doğrayın.
*Zeytinyağının yarısını, arpacık soğan ve doğranmış havucu basınçlı tencereye alıp 3 – 4 dakika soteleyin. Bezelye, patates, çanak enginarlar, baharatlar, tuz, portakal suyu, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenine kapağını kapatın. Açık ateşte basınç düğmesi pişme noktasına gelince ocağı kısık ateşe ayarlayın. 5 dakika pişirip ocağı kapatın, basınç düğmesi inince tencenin kapağını açıp kalan zeytinyağını ekleyin, ılınınca servis tabaklarına geçirip çanakları soğanlı, havuçlu, bezelyeli ve patatesli harç ile doldurarak dereotu ile süsleyin.
Kısa bir not;
*Normal tencerede pişirecekseniz yukarıdaki sıraya göreye hazırlayıp su miktarını yarım bardak olacak gibi ekledikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın