Mevsiminde;
İlkbaharın müjdecisi sakız enginarlarla hazırladığım leziz yemek Sofra Dergisinde geçen yıl ”Mevsimin Yeşilleri” başlığıyla yayınlanmıştı…
Servis: 14 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
14 adet arpacık soğan, kabukları soyulmuş
2 sap taze sarımsak, ince doğranmış
14 adet sakız enginarı
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı mandalina suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
12 sap taze soğan, ince doğranmış
Süslemek için;
3-4 dal dereotu
Yapılışı:
*Zeytinyağının 2 yemek kaşığı ve arpacık soğanları geniş bir tencereye alın, orta ateşte 4-5 dakika kavurup taze sarımsakları ekleyin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra enginarların açık tarafları alta gelecek gibi tek sıra halinde soğan ve sarımsakların üzerine yerleştirin.
*Mandalina ve limon suyu, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. İnce doğranmış taze soğanları yemeğin üzerine alarak 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Tamamen soğuyunca servis tabağına geçirerek dereotu ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın